Radionica Kreativno pisanje na internetu

pISANJE NIJE BAUK!

Želiš da unaprediš pisanje za instagram, pokreneš blog, ali ipak nisi sigurna u svoje ideje i kvalitet svojih tekstova? Ništa strašno! Pisanje se, kao i druge veštine, može naučiti!

Ovo je radionica koja će ti pomoći da rešiš kreativne blokade i počneš da pišeš!

termin sledeće radionice:

Cena radionice iznosi  80 evra. Neophodna je uplata avansa od 2000 dinara kao potvrda tvog mesta. Avans se ne vraća, osim ako otkažeš 24h pre termina radionice, jer zauzimaš nečije mesto.

Da li si ovo i ti?

Najveći broj ljudi se kod pisanja suočava sa sličnim pitanjima i izazovima.

Gde da nađem inspiraciju? Kako da se organizujem? Da li je ovo dovoljno dobro napisano? Kako da u pisanju budem ono što jesam? Šta će reći drugi? Da li se pisanje isplati?

I sama sam sebi postavljala slična pitanja, ali sam bila uporna da istražujem i neumorno pišem. Verovala sam u svoj put i nisam odustajala od pisanja.

radionica kreativno pisanje na internetu - jelena bašević

Ko sam ja da držim radoinicu o pisanju?

Moja priča o kreativnom pisanju ne počinje formalno sa blogom, nego mnogo ranije! Možda je prekretnica bila 2008. godina, kada sam umesto letovanja uplatila dvomesečni kurs kreativnog pisanja kod pisca Zorana Živkovića.

U toku studija španskog prevela sam knjigu, a zatim se usavršavala na masteru iz književnosti u Madridu i drugom masteru u Beogradu. Pišem blog od marta 2014., pisala sam kopi za za klijente iz različitih oblasti, a moje trenutno zaposlenje podrazumeva svakodnevno pisanje različitih vrsta tekstova.

KAKO JE RADIONICA NASTALA?

Kroz višegodišnje iskustvo u pisanju došla sam do svog autentičnog izraza, a on na prvom mestu podrazumeva da o običnim stvarima pišem kao da su neobične. To je ono što se posebno svidelo i mojim klijentima i čitoacima bloga, pa sam na osnovu njihovih komentara i interesovanja odlučila da napravim svoju prvu radionicu u decembru 2017.

Ovu radionicu sam unapređivala i prilagođavala, i ona je danas rezultat mog iskustva, prisustva na društvenim mrežama, ali i moje potrebe da prenesem svoje znanje i podstaknem druge da razvijaju svoju kreativnost. Zasnovana je na praktičnim savetima i primerima za usavršavanje pisanja blogerskih i instagramerskih tekstova. Bavi se svim fazama nastanka teksta i svim nivoima strukture: od izbora reči, preko upotrebe fraza do većih celina. Deo radionice posvećen je vežbama, a poseban akcenat je na autentičnosti kreativnog izraza svakog od polaznika.

Kome je radionica namenjena?

 • Svima koji žele da nauče da pišu jasno, izražajno, autentično i oslobode svoju kreativnost
 • Onima koji žele da kroz pisanje grade lični brend
 • Blogerima početnicima ili blogerima i instagramerima koji žele da dobiju ideje za nove tekstove

Šta ćeš naučiti na ovoj radionici?

 • da prevaziđeš kreativne blokade
 • da primeniš različite tehnike pisanja
 • kako izgleda struktura efektnog teksta
 • da osmisliš strukuru svojih objava na društvenim mrežama
 • gde da “pronađeš” inspiraciju
 • kako da održiš disciplinu i motivaciju za pisanje

Šta je potrebno da imaš pre radionice?

Bilo bi dobro da imaš svoj blog i /ili stranicu na fejsbuku i instagramu ili neko iskustvo u pisanju. Ali, to nije neophodno, jer će saveti biti primenjivi na bilo koji oblik kreativnog pisanja.

Šta dobijaš na radionici?

  • Priručnik u kome je sav materijal sa radionice
  • Savete koje možeš odmah da primeniš na svoje pisanje
  • Ideje za kreiranje sadržaja za blog i društvene mreže
  • Vežbe na osnovu kojih na licu mesta rešavamo tvoje nedoumice i nesigurnosti
  • Podršku, ohrabrenje, vetar u leđa
  • Pristup grupi na fejsbuku Pisanje nije bauk u kojoj delim dodatne korisne sadržaje

Ograničena Mesta

Radionica je ograničena na 5 polaznica kako bih mogla svakoj da posvetim pažnju i odgovorim na sva pitanja. 

Garancija Kvaliteta

Ukoliko na kraju radionice kažeš da nisi ništa naučila i da ne vredi onoliko koliko košta, novac će ti biti vraćen.

Cena

Cena radionice iznosi 80 evra. Mesto rezervišeš uplatom avansa u iznosu od 2000 dinara. Avans se ne vraća, osim ako otkažeš 24h pre radionice.

Ako želiš da USAVRŠIŠ pisanjE i da radiš na svojoj kreativnosti prijavi se za sledeću radionicu ovde!

Radionicu je prošlo preko 100 polaznika!

Ovo su njihovi utisci:

Na radionicu sam se prijavila jer sam želela da saznam da li sam na dobrom putu u pisanju, da uvidim svoje greške i da naučim tehnike koje će mi pomoći da pišem sadržajnije, a konciznije. Radionica je u potpunosti ispunila moja očekivanja. Dopao mi se Jelenin neposredni pristup svakom od učesnika. Trudila se i uspela da svako od nas na kraju radionice dobije nove ideje. Uverila nas je da svako od nas ima svoju autentičnu priču i motivisala da u toj našoj priči pronađemo okidač za nove tekstove. Zato bih radionicu preporučila svima koji vole pisanu reč, bez obzira na njihov posao ili životnu ulogu.
Danijela Surtov
Autorka bloga Deni putuje
Jelena je vedra i svestrana osoba koja će sa vama osim saveta podeliti svoja lična iskustva i preneti vam pozitivnu energiju. Radionica mi je proletela. Dobila sam mnogo više nego što sam očekivala. Iako sam razumela sve savete koje je dala, nakon konsultacija zaista sam postala svesna grešaka koje pravim i kako da ih izbegnem. Shvatila sam kako da zadržim svoj stil, ali da ga opreznije koristim tako da moje ideje budu jasne čitaocima. Svima bih preporučila radionicu, čak i ako nisu blogeri. Naučićete kako da svesno koristite jezik, a to vam može pomoći i na drugim poljima vašeg života, ne samo na poslovnom. Ova radionica se ne tiče samo pisanja, već i jasnog prenošenja informacija i poštovanja prema maternjem jeziku. Rezervišite vaše mesto za radionicu što pre, dobićete mnogo više od onog čemu se nadate.
Tina Kulojević
Autorka bloga Amelie serbie
Očekivanja koja sam imala od radionice su ne samo ispunjena već i uveliko premašena. Prijatna atmosfera koju Jelena napravi svojom iskrenošću i spontanošću i siguran prostor u kom možemo biti ranjive i svoje je ono što je na mene možda ostavilo najveći utisak. 🙂 Odavno nisam bila punih šest sati toliko prisutna kao na Jeleninoj radionici. Već pri upoznavanju sa grupom i predstavljanju svake od nas Jelena je svakoj uzvratila povratnu informaciju kroz koju smo sve učile, jedna o drugoj, o pisanju i o sebi u svetu pisanja. Lekcije o kreativnom pisanju mislim da su veoma korisne, kreativne i pristupačne, i urodile su plodom na kraju. Vežbe su bile savršene: emotivne, zabavne i izvukle iz nas baš lepe reči. Dokaz da znamo da pišemo! Jelena kao predavač je SJAJNA! Zaista mislim da je Jelena jedna od boljih predavača sa kojima sam se susrela, a studirala sam književnost. Njena ekspertiza pomešana sa iskrenim, spontanim i prirodnim pristupom je nešto što sa moje tačke gledišta obara sa nogu. Obožavam kod nje što potpuno demistifikuje proces pisanja, što smatra da je inspiracija svuda oko nas i što veruje da u svakoj od nas čuči jedna spisateljica.
kreativno pisanje na internetu
Jelena Carević
Znate kako uvek naiđete na prave ljude baš u trenutku kada vam trebaju? Tako se meni dogodilo da naiđem na Jelenu: U trenutku koji je bio preloman za mene ona je bila tu da me uputi i ohrabri da nastavim sa pisanjem. Sledeći logičan korak bio je da pohađam njenu radionicu. Sama radionica je energična, inspirativna i intenzivna u najboljem mogućem smislu. Jelena vam prenese neverovatnu količinu informacija, saveta, sugestija i pri tom vas pokrene da budete kreativniji, a dosledni sebi. Moja očekivanja su više nego ispunjena i ovo je radionica koju ću svakome rado preporučiti ako želi da radi na sebi i svom pisanju, bez obzira u koje svrhe.

Radujem se našem kreativnom druženju!

Instrukcije za prijavu:

Kada upišeš svoje podatke u formu ispod, na imejl će ti stići sve informacije o materiji koju ćeš naučiti na radionici i detalji o lokaciji, vremenu i konceptu radionice. Popunjavanje ove prijave ne znači da imaš osigurano mesto na radionici. Zato je neophodna uplata avansa od 2000 dinara kao rezervacija mesta. Avans se ne vraća, osim ako otkažeš 24h pre radionice, jer time zauzimaš tuđe mesto. Puna cena radionice je 80 evra. Ovom prijavom ne otkrivaš nikakve bankovne ili lične podatke, nego dobijaš broj računa na koji treba da uplatiš avans od 2000 dinara da rezervišeš svoje mesto na radionici.

Prijavi se ispod:

Subscribe to our mailing list

* indicates required

10 Replies to “Radionica Kreativno pisanje na internetu”

 1. Imam svoj blog, ali još sam početnik, tako da ću se prvom prilikom koja mi se bude ukazala prijaviti za radionicu. Nisam bila na prethodnoj, ali sam pratila instagram priče i samu najavu radionice, i mislim da je u pitanju jedan jako kvalitetan projekat! Oduševljena sam idejom! 🙂

  1. Hvala Ivana. Biće mi drago da se upoznamo na nekoj od narednih radionica. 🙂 Znam da pišeš, samo napred!

 2. Blog sam pokrenula pre nedelju dana ,) Jako bih želela da prisustvujem jednoj od radionica kreativnog pisanja, nestrpljivo te čekam u Novom Sadu!

  1. Drago mi je što si počela, samo napred! Vidimo se onda u Novom Sadu. 😉

 3. Lepo! Samo napred

 4. Kozarski Lejla says: Reply

  Sjajna si.
  Dolazim u Beograd samo u avgistu. Zanima me da li planiras radionicu u tom periodu?
  Bila bih presrecna.

  1. Hvala Lejla! U planu su mi i letnje radionice. Najbolje da pratiš objave pa da možeš da se organizuješ.

 5. Divna si.
  Da li razmisljas o radionicama koje ce biti kompletno online?

  Hvala 🙂

  1. Hvala Jelena! 🙂 Za sada ne, ali mi se možeš javiti za konsultacije. Pogledaj na sajtu šta podrazumevaju. Tu sam za sva pitanja. 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.