Radionica Kreativno pisanje na internetu

Pisanje ti je neophodno da unaprediš svoj posao, blog ili komunikaciju na društvenim mrežama, ali ipak nisi siguran/sigurna u svoje ideje i tekstove? Ok, ništa strašno! Pisanje se, kao i druge veštine, može naučiti.

 DA LI SI OVO TI?

Najveći broj ljudi se kod pisanja suočava sa nedostatkom inspiracije, lošom organizacijom i sa nepoznavanjem strukture teksta. Nameću se pitanja: O čemu da pišem? Kako da se organizujem? Da li je ovo dovoljno dobro napisano? Kako da u pisanju budem ono što jesam? Kako da komuniciram preko društvenih mreža?

I sama sam sebi postavljala slična pitanja, ali sam bila uporna da istražujem i neumorno pišem. Najveći izazovi bili su mi redovnost  u pisanju, kratke forme kao i brzo prilagođavanje promenama na društvenim mrežama.

KO SAM JA DA PRIČAM O TOME?

Međutim, moja priča o kreativnom pisanju ne počinje sa blogom, nego pre deset godina kada sam umesto letovanja uplatila letnji kurs kreativnog pisanja kod pisca Zorana Živkovića. U toku studija španskog prevela sam knjigu, a zatim se usavršavala na masteru iz književnosti u Madridu, i drugom masteru u Beogradu. Pisala sam za studentske časopise, tekstove za klijete, a blogujem redovno već četiri godine. 

KAKO SAM JA RAZVILA SVOJ STIL?

Kroz sva ta iskustva i rad postepno sam došla do načina rada koji mi je donosio najbolje rezultate u kreativnom pisanju na internetu. Pronašla sam svom autentični izraz i o običnim stvarima počela da govorim i pišem na neobičan način. To je ono što se posebno svidelo i mojim klijentima i čitoacima bloga pa pa sam na osnovu njihovih komentara i interesovanja odlučila da napravim radionicu.

Radionica je nastala kao rezultat mog iskustva, prisustva na društvenim mrežama kao i iz potrebe da prenesem svoje znanje da podstaknem druge da razvijaju svoju kreativnost. Zasnovana je na praktičnim savetima i primerima za usavršavanje pisanja za blog, posao ili unapređenje komunikacije. Bavi se svim fazama nastanka teksta i svim nivoima strukture: od izbora reči, preko upotrebe fraza do većih celina, kao i odnosom slike i teksta. Deo radionice posvećen je vežbama, a poseban akcenat je na autentičnosti kreativnog izraza svakog od polaznika.

Kome je ova radionica namenjena?

 • svima koji se bave digitalnim marketingom
 • blogerima početnicima ili blogerima koji žele da usavrše svoje pisanje i dobiju ideje za nove uglove posmatranja i nove tekstove
 • instagramerima koji žele da usavrše pisanje
 • preduzetnicima koji preko interneta i društvenih mreža prodaju svoje proizvode ili usluge

Šta ćeš naučiti na ovoj radionici?

 • osnove kreativnog pisanja
 • kako izgleda struktura efektnog teksta
 • kako da pišeš za blog
 • kako da pišeš za društvene mreže
 • kako da pronađeš inspiraciju i da u pisanju budeš autentičan
 • kako da održiš disciplinu i motivaciju za pisanje
 • kako da predstaviš svoje proizvode i usluge

Šta dobijaš na radionici?

 • savete koje možeš odmah da primeniš na svoje pisanje
 • nove ideje za kreiranje sadržaja za svoj blog i društvene mreže
 • vežbe na osnovu kojih u toku same radionice razjašnjavamo tvoje nedoumice i nesigurnosti
 • priručnik koji će ti pomoći da se utvrdiš naučeno i da se vraćaš mestima koja će ti posebno biti značajna za unapređivanje pisanja

Ako želiš da razvijaš svoje veštine pisanja i da radiš na svojoj kreativnosti prijavi se za sledeću radionicu.

Aprilski termin

Datum: nedelja 29. april

Vreme: od 14 do 18h

Mesto održavanja: Impact Hub, Makedonska 21

Cena radionice: 60 eura

Kako bi obezbedio/obezbedila mesto, potrebno je da uplatiš avans od 2000 din. Avans se ne vraća, osim ako otkažeš 24h pre radionice, jer time zauzimaš nečije mesto.

Za prijave do srede 25. aprila cena je 45 eura, a dobijaš i besplatne konsultacije!

Maksimalan broj mesta na radionici: 8

Prijave na: snoviukoferima@gmail.com

 

Radionicu je prošlo već preko 50 polaznika! Ovo su njihovi utisci

Jelena je vedra i svestrana osoba koja će sa vama osim saveta podeliti svoja lična iskustva i preneti vam pozitivnu energiju. Četiri sata radionice su proletala. Dobila sam mnogo više nego što sam očekivala. Iako sam razumela sve savete koje je dala, nakon konsultacija kroz jedan moj tekst na blogu zaista sam postala svesna grešaka koje pravim i kako da ih izbegnem. Shvatila sam kako da zadržim svoj stil, ali da ga opreznije koristim tako da moje ideje budu jasne čitaocima. Svima radionicu, čak i ako nisu blogeri. Naučićete kako da svesno koristite jezik, a to vam može pomoći i na drugim poljima vašeg života, ne samo na poslovnom. Ova radionica se ne tiče samo pisanja, već i jasnog  prenošenja informacija i poštovanja prema maternjem jeziku. Osim truda da bolje i slikovitije pišem, radionica me je podstakla da više čitam domaće pisce, a kroz divne pozitivne ljude koje sam na radionici upoznala da postanem društvenija. Rezervišite vaše mesto za radionicu što pre, dobićete mnogo više od onog čemu se nadate.

Tina Kulojević, autorka bloga Amelie serbie


Rad sa Jelenom je vrlo jednostavan. Ona ima sposobnost da iz vas izvuče najkvalitetnije. Svojim radom daje primer, svojim znanjem vas tera da se potrudite, jer kako kaže: “Znam da možeš.” I zaista, posle njenih sugestija, svako ponovno vraćanje na pisanje dobija potpuno novu dimenziju. Mudro vas primora da razvijate svoju kreativnost, ali čuva vašu autentičnost. Posle rada sa njom oseti se napredak i novo nadahnuće. 
Tamara Osmajlić, Mama u akciji

Znate kako uvek naiđete na prave ljude baš u trenutku kada vam trebaju?

Tako se meni dogodilo da naiđem na Jelenu: U trenutku koji je bio preloman za mene ona je bila tu da me uputi i ohrabri da nastavim sa pisanjem. Sledeći logičan korak bio je da pohađam njenu radionicu.

Sama radionica je energična, inspirativna i intenzivna u najboljem mogućem smislu. Jelena vam prenese neverovatnu količinu informacija, saveta, sugestija i pri tom vas pokrene da budete kreativniji, a dosledni sebi.

No, pravi dragulj su konsultacije jedan na jedan nakon radionice. Tada se obraća pažnja na vaš stil pisanja i potrebe. Jelena vam ukazuje na greške koje pravite, i dobijete predloge šta da koristite, a šta da izbegavate.

Moja očekivanja su više nego ispunjena i ovo je radionica koju ću svakome rado preporučiti ako želi da radi na sebi i svom pisanju, bez obzira u koje svrhe.

Dušanka Duša Abramović, autorka bloga Maštarium


Jelenina radionica je jedna od mojih novogodišnjih želja. Ispunila sam je u februaru, kada je prva radionica održana u Novom Sadu.

Prijavila sam se jer sam želela da saznam da li sam na dobrom putu u pisanju, da uvidim svoje greške i da naučim tehnike koje će mi pomoći da pišem sadržajnije, a konciznije.

Radionica je u potpunosti ispunila moja očekivanja. Dopao mi se Jelenin neposredni pristup svakom od učesnika. Trudila se i uspela da svako od nas na kraju radionice dobije nove ideje. Uverila nas je da svako od nas ima svoju autentičnu priču i motivisala da u toj našoj priči pronađemo okidač za nove tekstove.

U okviru konsultacija mi je svojim savetima pomogla da jedan od svojih tekstova učinim autentičnijim i sadržajnijim. Postavila mi je pitanja koja su mi pomogla da se više udubim u sam proces pisanja i da kroz tekst prenesem sva svoja zapažanja čitaocu. Zato bih radionicu preporučila svima koji vole pisanu reč, bez obzira na njihov posao ili životnu ulogu.

Danijela Surtov, autorka bloga Deni putuje

BONUS KONSULTACIJE 1-1

Svako ko se prijavi na radionicu do srede 25. aprila i uplati avans od 2000 RSD, dobija bonus konsultaciju 1 na 1 sa mnom! U ovu konsultaciju uključujem korekciju jednog teksta preko mail-a, kao i savete u pogledu tema, sadržaja i stila pisanja. 

Prijave su u toku! Prijavi se na snoviukoferima@gmail.com

 

8 Replies to “Radionica Kreativno pisanje na internetu”

 1. Imam svoj blog, ali još sam početnik, tako da ću se prvom prilikom koja mi se bude ukazala prijaviti za radionicu. Nisam bila na prethodnoj, ali sam pratila instagram priče i samu najavu radionice, i mislim da je u pitanju jedan jako kvalitetan projekat! Oduševljena sam idejom! 🙂

  1. Hvala Ivana. Biće mi drago da se upoznamo na nekoj od narednih radionica. 🙂 Znam da pišeš, samo napred!

 2. Blog sam pokrenula pre nedelju dana ,) Jako bih želela da prisustvujem jednoj od radionica kreativnog pisanja, nestrpljivo te čekam u Novom Sadu!

  1. Drago mi je što si počela, samo napred! Vidimo se onda u Novom Sadu. 😉

 3. Lepo! Samo napred

 4. Kozarski Lejla says: Reply

  Sjajna si.
  Dolazim u Beograd samo u avgistu. Zanima me da li planiras radionicu u tom periodu?
  Bila bih presrecna.

  1. Hvala Lejla! U planu su mi i letnje radionice. Najbolje da pratiš objave pa da možeš da se organizuješ.

Leave a Reply