Gde još niste bili?

Bliži se Sajam turizma

Zima izmiče i počinjemo da se razmrdavamo za sezonu putovanja. Uskoro će Sajam turizma. Svi turistički radnici iz zemlje i regiona, ali i radoznali putnici požuriće na turističku smotru. Tražiće se popusti i preporuke, deliti katalozi, birati destinacije… Već slušam kako roditelji brižljivo biraju mesto za letovanje. Treba na vreme naći povoljan smeštaj, rasporediti rate. Popusti su iz raja izašli za sve oni znaju već sada gde bi i kako bi! Neko bi da iskoristi slobodne dane za prvomajske i uskršnje praznike pa bira neku od evropskih prestonica. Ili možda neku domaću destinaciju u sred proleća kada zamirišu trave na našim planinama. Putnici na duge staze odmeravaju daleke destinacije sa egzotičnim začinima i jarkim bojama.

Ja izgleda ne spadam ni u jednu od ovih grupa. Ne znam gde bih na letovanje, znam gde bih pre i posle leta. Nisam od onih koji putovanja planiraju mnogo unapred. Uvek mi se čini da je i tri meseca daleko da bih gledala ponude ili tražila avionske karte. Možda zato što sam do sada putovala samo po Evropi, pa mi se činilo da je sve blizu i da uvek mogu da promenim planove. Uvek mi se više sviđala improvizacija. Ali za odlazak na daleke pute moraću da promenim navike. Ne samo zbog novca, nego i zbog priprema. Nije isto putovati u Afriku, na vikend u Beč ili prvomajski uranak na Divčibarama. Za neka putovanja jednostavno nije dovoljno spremiti ušteđevinu i spakovati kofere.

Ipak, sajam turizma je za sve one koji vole šarenu ponudu i baš tako mogu da dobiju inspiraciju za naredno putovanje. Nekad je zaista najbolje da vam neko (ili vi sami sebi) postavi pitanje: „Gde još niste bili?“ Ma koliko lista bila duga, ono prvo što vam padne na pamet možda će biti baš pravi izbor! Jer kao i sve druge, i putničke želje za ostvarenje ponekad zahtevaju malo spontanosti. 😉

12471868_1195740610455927_9132503546117974613_o
preuzeto sa sajta: www.beogradskisajamturizma.com

 

Snovi u koferima © Sva prava zadržana

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.