Najbolji citati o putovanjima (3.deo)

Vreme je za još jedan deo moje kolekcije najboljih citata o putovanjima. I ovoga puta, kao i u prva dva dela, uverićete se da rečenice čuvenih putnika kroz metaforu putovanja govore o životnim promenama i izazovima sa kojima se srećemo, kao i sa nepoznatim ljudima i mestima. Obratite pažnju, možda vam neka od ovih misli otkrije nešto što će vas pokrenuti da napravite potrebnu promenu, dođete do sveže ideje ili da se otisnete na novo putovanje. 😉

21

Jednom godišnje, idite na neko mesto na kome nikada to tada niste bili. (Dalaj Lama)

22

Niti ja, niti bilo ko drugi može da putuje umesto tebe, moraš da putuješ sam za sebe. (Volt Vitman, američki pisac, 1819 – 1892.)

23

Putnički impuls je mentalna i fizička radoznalost. To je strast. Ne mogu da razumem ljude koji ne žele da putuju. (Pol Terou,  američki novinar i putopisac, 1941-)

24

Putovanje je kao ljubav, najviše zato što je stanje povećane svesnosti, u kome smo pažljivi, otvoreni, konkretni i spremni da se menjamo. Zato se prava putovanja, kao i prave ljubavi nikada ne završavaju. (Piko Ijer, britanski pisac , 1957-)

25

Samo oni koji će rizikovati da odu predaleko mogu da otkriju koliko daleko može da se ode. (T. S. Eliot, engleski pesnik, 1888- 1965.)

26

Pre nego u svim knjigama na svetu, najbolje priče pronađene su između stranica pasoša. (nepoznati autor)

27

Ništa iza mene, sve je preda mnom, kao što je uvek na putu. (Džek Keruak, američki pisac, 1922 – 1969.)

28

Više se ne plašim da se izgubim, jer povratak uvek otkriva nešto novo. (Bili Džoel, američki muzičar, 1965 – )

30

Ne putujem tek da bih išao bilo gde, već da bih se kretao. Putujem zbog samog putovanja. Najveća stvar je u tome da budete u pokretu. (Robert Luis Stivenson, škotski književnik, 1850 – 1894.)

29

Ako odlučite da putujete daleko i brzo, onda ne nosite mnogo stvari. Ostavite sve svoje zavisti, ljubomore, nepraštanja, sebičnost i strahove. ( Čezare Paveze, italijanski pisac, 1908 – 1950.)

Sa kojim citatom se najviše slažeš? Podeli i ti sa nama svoj omiljeni citat o putovanjima!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.