Najbolji citati o putovanjima (2.deo)

U jednom od prethodnih postova predstavila sam vam neke od svojih omiljenih citata o putovanjima. U međuvremenu sam nastavila potragu za mislima velikih putnika i evo koje sam odabrala. Kao i prethodni put, autori piripadaju različitim epohama ali su svi otkrili zašto imamo potrebu da putujemo kao i šta nam putovanja donose. Možda vas baš neki od njih podstaknu da spakujete svoje snove u kofere! 🙂

11

Putovanja vas prvo ostave bez reči, a onda vas pretvore u pripovedača. (Ibn Batuta, 1304-1369, najveći putnik islamskog sveta)

12

Onaj ko bi želeo da putuje srećno, mora da putuje bez mnogo stvari. (Antoan de Sent Egziperi, 1900-1944, francuski književnik)

13

Putovanje je više od gledanja znamenitosti, to je duboka i trajna promena ideja življenja. (Mirijam Berd, 1876-1958, američka istoričarka i aktivistkinja)

14

Dok putujemo svetom da bismo našli lepotu, moramo je poneti sa sobom ili je nećemo naći. (Ralf Valdo Emerson, 1803-1882, američki filosof)

15

Molim vas, budite putnik, a ne turista. Probajte nove stvari, upoznajte nove ljude, i gledajte iza onoga što je ispred vas. To su ključevi za razumevanje sveta u kome živimo. (Endrju Zimern, 1961- , američko TV lice)

16

Svaki sanjar zna da je potpuno moguće biti nostalgičan prema mestima na kojima nikada mismo bili. (Judit Turman, američka novinarka)

17

Putovanja su učinila da postanem svesnija sebe. Više naučim o sebi na putovanjima nego bilo gde drugde. Uverila su me da se mogu da utičem na to da se stvari dešavaju. (Džesika Džonson, američka novinarka)

18

Svet je knjiga, a oni koji ne putuju, čitaju samo jednu stranicu. (Sveti Avgustin, 354-430, rismki filosof i teolog)

19

Najživopisnija putnička iskustva obično se dešavaju slučajno i stvari koje će učiniti da se zaljubite retko su one koje su vas odvele tamo. (Rolf Pots, američki putopisac)

20

Putovanje nikad nije stvar novca, već hrabrosti. (Paulo Koeljo, Alef)

 A koji je vaš omiljeni citat? Dopišite u komentaru! 🙂

Sva prava zadržana ©Snovi u koferima

2 Replies to “Najbolji citati o putovanjima (2.deo)”

  1. Snježana Obrovac says: Reply

    Ako želiš saznati kuda nešto vodi
    najbolje je pričekati dok ne dođe do kraja.

    1. Hvala Snježana! Baš mi se sviđa ova misao. 🙂 Možda je tako i sa putovanjima, ne znamo kuda vode dok se ne vratimo i ne zatvorimo krug… 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.