Radionica Kreativno pisanje na internetu

RADIONICA KREATIVNO PISANJE NA INTERNETU

Želiš da pokreneš svoj blog/Instagram ili da unaprediš svoje pisanje, ali ipak nisi siguran/sigurna u svoje ideje i kvalitet svojih tekstova? Ok, ništa strašno! Pisanje se, kao i druge veštine, može naučiti!

Prijavi se ispod da dobiješ sve informacije o radionici!

KADA I GDE JE RADIONICA:​

 • nedelja, 1. decembar, 11-15h
 • Studio Stepenik, Bulevar Zorana Đinđića 84

Cena radionice iznosi  60 evra. Neophodna je uplata avansa od 2000 dinara kao potvrda vašeg mesta. Avans se ne vraća, osim ako otkažete 24h pre radionice, jer zauzimate nečije mesto.

Da li si ovo i ti?

Najveći broj ljudi se kod pisanja suočava sa nedostatkom inspiracije, lošom organizacijom i sa nepoznavanjem strukture teksta. Nameću se pitanja: O čemu da pišem? Kako da se organizujem? Da li je ovo dovoljno dobro napisano? Kako da u pisanju budem ono što jesam? Kako da znam da li dobro pišem?

I sama sam sebi postavljala slična pitanja, ali sam bila uporna da istražujem i neumorno pišem. Najveći izazovi bili su mi redovnost  u pisanju, kratke forme kao i brzo prilagođavanje promenama na društvenim mrežama.

Fotka Jelene za prodajnu stranu

Ko sam ja da pričam o tome?

Međutim, moja priča o kreativnom pisanju ne počinje formalno sa blogom, nego mnogo ranije! Možda je prekretnica bila 2008. godina, kada sam umesto letovanja uplatila dvomesečni kurs kreativnog pisanja kod pisca Zorana Živkovića. U toku studija španskog prevela sam knjigu, a zatim se usavršavala na masteru iz književnosti u Madridu, i drugom masteru u Beogradu. Pisala sam za studentske časopise, copywriting tekstove za klijente. Pišem blog od marta 2014. a moje trenutno zaposlenje podrazumeva svakodnevno pisanje različitih vrsta tekstova. 

Kako sam ja razvila svoj stil?

Kroz sva ta iskustva postepno sam došla do načina rada koji mi je donosio najbolje rezultate. Pronašla sam svoj autentični izraz, a on na prvom mestu podrazumeva da o običnim stvarima pišem kao da su neobične. To je ono što se posebno svidelo i mojim klijentima i čitoacima bloga, pa sam na osnovu njihovih komentara i interesovanja odlučila da napravim radionicu.

Radionica je nastala kao rezultat mog iskustva, prisustva na društvenim mrežama kao i iz potrebe da prenesem svoje znanje da podstaknem druge da razvijaju svoju kreativnost. Zasnovana je na praktičnim savetima i primerima za usavršavanje pisanja blogerskih i instagramerskih tekstova. Bavi se svim fazama nastanka teksta i svim nivoima strukture: od izbora reči, preko upotrebe fraza do većih celina, kao i odnosom slike i teksta. Deo radionice posvećen je vežbama, a poseban akcenat je na autentičnosti kreativnog izraza svakog od polaznika.

Kome je radionica namenjena?

 • Onima koji žele da kroz pisanje grade lični brend
 • Blogerima početnicima ili blogerima koji žele da usavrše svoje pisanje i dobiju ideje za nove uglove posmatranja i nove tekstove
 • Instagramerima koji žele da usavrše pisanje
 • Marketarima koji se bave ulogom pisanja u digitalnom marketingu
 • Kopirajterima koji žele da dopune svoja znanja i dođu do novih izvora inspiracije za svakodnevno pisanje

Šta ćeš naučiti na ovoj radionici?

 • osnove kreativnog pisanja
 • kako izgleda struktura efektnog teksta
 • kako da pišeš za blog
 • kako da pišeš za društvene mreže
 • kako da pronađeš inspiraciju i da u pisanju budeš autentičan
 • kako da održiš disciplinu i motivaciju za pisanje

Šta je potrebno da imaš pre radionice?

Bilo bi dobro da imaš svoj blog i /ili stranicu na fejsbuku i instagramu ili neko iskustvo u pisanju. Ali, to nije neophodno, jer će saveti biti primenjivi na bilo koji oblik kreativnog pisanja.

Šta dobijaš na radionici?

 • savete koje možeš odmah da primeniš na svoje pisanje
 • nove ideje za kreiranje sadržaja za svoj blog i društvene mreže
 • vežbe na osnovu kojih u toku same radionice razjašnjavamo tvoje nedoumice i nesigurnosti
 • priručnik koji će ti pomoći da se utvrdiš naučeno i da se vraćaš mestima koja će ti posebno biti značajna za unapređivanje pisanja
 • nakon radionice dobijaš pristup zatvorenoj grupi na fejsbuku samo za polaznike radionice u okviru koje ćeš imati kontinuiranu podršku za svoje kreativne izazove

Ograničena Mesta

Radionica je ograničena na 6 polaznika kako bih svima mogla da posvetim dovoljno pažnje i odgovorim na sva pitanja. Od samog početka radimo na konkretnim primerima.

Garancija Kvaliteta

Ukoliko na kraju radionice kažeš da je radionica bila loša, da nisi ništa naučio/la i da ne vredi onoliko koliko košta, novac će ti biti vraćen na licu mesta.

Cena

Cena radionice iznosi 60 evra. Neophodna je uplata avansa od 2000 dinara kao potvrda Vašeg mesta. Avans se ne vraća, osim ako otkažete 24h pre radionice, jer zauzimate time nečije mesto.

Ako želiš da razvijaš svoje veštine pisanja i da radiš na svojoj kreativnosti prijavi se za sledeću radionicu ovde!

Radionicu je prošlo već preko 50 polaznika!

Ovo su njihovi utisci:

Stanislav Miljanović
Video Marketing Specialist
Jelenina radionica je jedna od mojih novogodišnjih želja. Ispunila sam je u februaru, kada je prva radionica održana u Novom Sadu. Prijavila sam se jer sam želela da saznam da li sam na dobrom putu u pisanju, da uvidim svoje greške i da naučim tehnike koje će mi pomoći da pišem sadržajnije, a konciznije. Radionica je u potpunosti ispunila moja očekivanja. Dopao mi se Jelenin neposredni pristup svakom od učesnika. Trudila se i uspela da svako od nas na kraju radionice dobije nove ideje. Uverila nas je da svako od nas ima svoju autentičnu priču i motivisala da u toj našoj priči pronađemo okidač za nove tekstove. U okviru konsultacija mi je svojim savetima pomogla da jedan od svojih tekstova učinim autentičnijim i sadržajnijim. Postavila mi je pitanja koja su mi pomogla da se više udubim u sam proces pisanja i da kroz tekst prenesem sva svoja zapažanja čitaocu. Zato bih radionicu preporučila svima koji vole pisanu reč, bez obzira na njihov posao ili životnu ulogu.
Danijela Surtov
Autorka bloga Deni putuje
Jelena je vedra i svestrana osoba koja će sa vama osim saveta podeliti svoja lična iskustva i preneti vam pozitivnu energiju. Četiri sata radionice su proletala. Dobila sam mnogo više nego što sam očekivala. Iako sam razumela sve savete koje je dala, nakon konsultacija zaista sam postala svesna grešaka koje pravim i kako da ih izbegnem. Shvatila sam kako da zadržim svoj stil, ali da ga opreznije koristim tako da moje ideje budu jasne čitaocima. Svima bih preporučila radionicu, čak i ako nisu blogeri. Naučićete kako da svesno koristite jezik, a to vam može pomoći i na drugim poljima vašeg života, ne samo na poslovnom. Ova radionica se ne tiče samo pisanja, već i jasnog prenošenja informacija i poštovanja prema maternjem jeziku. Osim truda da bolje i slikovitije pišem, radionica me je podstakla da više čitam domaće pisce, a kroz divne pozitivne ljude koje sam na radionici upoznala da postanem društvenija. Rezervišite vaše mesto za radionicu što pre, dobićete mnogo više od onog čemu se nadate.
Tina Kulojević
Autorka bloga Amelie serbie
Znate kako uvek naiđete na prave ljude baš u trenutku kada vam trebaju? Tako se meni dogodilo da naiđem na Jelenu: U trenutku koji je bio preloman za mene ona je bila tu da me uputi i ohrabri da nastavim sa pisanjem. Sledeći logičan korak bio je da pohađam njenu radionicu. Sama radionica je energična, inspirativna i intenzivna u najboljem mogućem smislu. Jelena vam prenese neverovatnu količinu informacija, saveta, sugestija i pri tom vas pokrene da budete kreativniji, a dosledni sebi. No, pravi dragulj su konsultacije jedan na jedan nakon radionice. Tada se obraća pažnja na vaš stil pisanja i potrebe. Jelena vam ukazuje na greške koje pravite, i dobijete predloge šta da koristite, a šta da izbegavate. Moja očekivanja su više nego ispunjena i ovo je radionica koju ću svakome rado preporučiti ako želi da radi na sebi i svom pisanju, bez obzira u koje svrhe.
Dušanka Duša Abramović
Autorka bloga Maštarium

Bonus Konsultacija 1 na 1

U ovoj sezoni radionica svako ko se prijavi dobija bonus konsultacije 1 na 1 sa mnom! Konsultacije podrazumevaju korekciju jednog teksta putem mejla, kao i savete u pogledu tema, sadržaja i stila pisanja. 

Instrukcije za prijavu:

Kada upišeš svoje podatke u formu ispod, na imejl će ti stići sve informacije o materiji koju ćeš naučiti na radionici i detalji o lokaciji, vremenu i konceptu radionice. Popunjavanje ove prijave ne znači da imaš osigurano mesto na radionici. Zato je neophodna uplata avansa od 2000 dinara kao rezervacija mesta. Avans se ne vraća, osim ako otkažeš 24h pre radionice, jer time zauzimaš tuđe mesto. Puna cena radionice je 60 evra. Ovom prijavom ne otkrivaš nikakve bankovne ili lične podatke, nego dobijaš broj računa na koji treba da uplatiš avans od 2000 dinara da rezervišeš svoje mesto na radionici.

Prijavi se ispod:

Subscribe to our mailing list

* indicates required

8 Replies to “Radionica Kreativno pisanje na internetu”

 1. Imam svoj blog, ali još sam početnik, tako da ću se prvom prilikom koja mi se bude ukazala prijaviti za radionicu. Nisam bila na prethodnoj, ali sam pratila instagram priče i samu najavu radionice, i mislim da je u pitanju jedan jako kvalitetan projekat! Oduševljena sam idejom! 🙂

  1. Hvala Ivana. Biće mi drago da se upoznamo na nekoj od narednih radionica. 🙂 Znam da pišeš, samo napred!

 2. Blog sam pokrenula pre nedelju dana ,) Jako bih želela da prisustvujem jednoj od radionica kreativnog pisanja, nestrpljivo te čekam u Novom Sadu!

  1. Drago mi je što si počela, samo napred! Vidimo se onda u Novom Sadu. 😉

 3. Lepo! Samo napred

 4. Kozarski Lejla says: Reply

  Sjajna si.
  Dolazim u Beograd samo u avgistu. Zanima me da li planiras radionicu u tom periodu?
  Bila bih presrecna.

  1. Hvala Lejla! U planu su mi i letnje radionice. Najbolje da pratiš objave pa da možeš da se organizuješ.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.